....PSYCHOLOGISCH CENTRUM

DE SIJSJESBERG

 

 

VERGOEDINGEN

_______________________________________________________________________________

Deze webpagina geeft een indicatief overzicht van vergoedingsmogelijkheden voor de psychologische behandeling van Psychologisch Centrum de Sijsjesberg. De onderstaande informatie is alleen bedoeld ten behoeve van een eerste orientatie.

Deze informatie is niet volledig en kan op enig moment ook achterhaald blijken te zijn: de diverse regelingen op dit terrein zijn talrijk en veranderen regelmatig en met hoge snelheden.
Vergoedingen voor psychologische hulp zijn ook afhankelijk van specifieke regelingen en polissen. Win altijd zelf de meest recente informatie in op dit terrein.


Psychologisch Centrum de Sijsjesberg aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid van de hieronder vermelde informatie en hieraan kunnen dan ook geen rechten ontleend worden.

 

Algemene opmerkingen:

Een mogelijkheid om psychologische hulp vergoed te krijgen is via het persoonsgebonden budget (PGB). Informeer bij de gemeente naar de mogelijkheden in jouw geval.

Behandelingen kunnen verder vergoed worden via (aanvullende) verzekeringen, dit verschilt per geval. Coaching wordt niet op deze wijze vergoed.

Werkgevers vergoeden ook regelmatig de kosten voor psychologische hulp, indien de verzekeraar niet of onvoldoende vergoedt. Dit geldt bijvoorbeeld voor langduriger psychologische behandelingen. Neem contact op met Psychologisch Centrum de Sijsjesberg en met je werkgever voor nadere informatie hierover.

Tenslotte zijn de kosten voor psychologische hulp, indien niet via verzekering vergoed, ook fiscaal aftrekbaar als ziektekosten.

Kosten voor coaching zijn aftrekbaar als opleidingskosten. Dit is soms interessant voor clienten met een eigen bedrijf of met een financiele bijdrage voor coaching via de werkgever (in het laatste geval handelt de werkgever deze verrekening af).

De psychologische hulp zelf betalen en een hoog eigen risico bij de verzekering nemen is in veel gevallen een aantrekkelijke optie, als je gewoonlijk redelijk gezond bent. Dit is echter geen goed idee voor chronisch zieken die jarenlang hoge zorgkosten moeten maken.

Clienten van Psychologisch Centrum de Sijsjesberg zijn altijd zelf rechtstreeks verantwoordelijk voor het verrichten van de betalingen voor hun behandeling aan Psychologisch Centrum. Dit conform de betalingsvoorwaarden van Psychologisch Centrum de Sijsjesberg, zie de desbetreffende webpagina op deze site. In geval van eventuele vergoedingen door derden zijn clienten eveneens zelf verantwoordelijk voor de afwikkeling van financiele transacties tussen henzelf en derde partijen. Psychologisch Centrum de Sijsjesberg aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid op dit punt.

______________________________________

Vergoedingen via verzekeringsmaatschappijen

Psychologisch Centrum de Sijsjesberg verwijst je voor nadere informatie over verzekeringen en vergoedingen door naar (bijvoorbeeld) de vergelijkende website van Independer, of naar een andere verzekeringstussenpersoon, bijvoorbeeld de site Zorgverzekering vergelijken.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/psychologie.aspx

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/alternatieve-geneeswijzen.aspx

Win zelf aanvullende inlichtingen in bij jouw eigen en / of een andere verzekeringsmaatschappij. Ook informatie van dergelijke sites is onvolledig en is wellicht niet altijd uptodate.

Aanvullend verzekeren is lang niet voor iedereen de beste optie. Voor sommigen bestaan er betere en voordeligere oplossingen, bijvoorbeeld in de vorm van reserveringen (in spaartegoed) voor dergelijke eventuele kosten, of in de vorm van fiscale aftrek van de kosten van de behandeling, of in de vorm van vergoeding via een andere route, bijvoorbeeld via de werkgever of het eigen bedrijf.informatie over de praktijk

eerste pagina